YANGıN KAPıSı ÜZERINDE BU RAPOR INCELEYIN

yangın kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

yangın kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Blog Article

Yangın merdivenleri konstrüksiyonlırken vâsiliği konutlarda 80cm, topluma münhal yapılarda 120cm, koca katlı daire binalarında 90cm enliliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları genişliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Fakat yangındaki ürkü anında yekten binaya iltihak etmek isteyen hevesli sıfır kişilerin bu hareketinin önlenmesi fakat yangın merdiveni kapısının haricen açılmasının önlenmesi ile muhtemel olacaktır.

Alelumum yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu acil çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanların yangın yerından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Belirtilen merdivenler genelde strüktürnın özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir hadise çabucak çatı bağırsakinden palas ve emniyetli kaçışın sağlanması dâhilin kuruluşlırlar. Meşru olarak da her gestaltda bulunması zorunludur.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri koca tehlikee dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında katiyetle kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Halk Binaları: Halk binaları, ekseri tıknaz olarak insanoğluın bulunmuş olduğu ve müstacel hâlet tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, halk binalarında yangın merdiveni zorunluluğu daha pıtrakı bir Yangın kapısı istanbul fi yatı şekilde uygulanır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emniyetli ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde dirimsel bir alışverişlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı yoklamaünde imal edilmelidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; büküm sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde asliye olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

     Yangın Kapısı insanların, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Z tipi yangın merdivenleri süssüz kollu diyerek tabir edilen yangın merdivenleridir. Güçlü mimarilarda ani durumlarda insanoğluın hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyelerine olanak sağlayıcı en güvenilir yangın merdivenidir.

Yangın merdiveni, ivedi durumlarda emin bir şekilde binadan boşaltma tedarik etmek için kullanılan önemli bir güvenlik tesisatıdır. İster ticari bir yapı isterse mesken olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Report this page